Citroën HY Team Holland

Een team waar HY niet zonder kan

index.php?option=com_content&view=article&id=45

Binnenkort:

Geen evenementen

facebook

Route Magazijn

Pastoor Boelensstraat 5A 5384 GR Heesch

Gelaagde voorruit

Ondanks dat ik een ouderwetse “noodruit” bij me had (wat vroeger heel gewoon was) en daardoor na een uur weer huiswaarts kon (het was de voorlaatste dag van onze vakantie), heb ik meteen het besluit genomen dat mij dit niet nog eens zou gebeuren. Een nieuwe ruit of desnoods een stuk plexiglas heb je niet zomaar gevonden en als je vakantie nog maar net begonnen is betekent dit ook dat je de auto nergens meer kunt achterlaten want iedereen kan erin.

Een zgn “geharde” ruit zoals onze HY’s van huis uit hebben gaat niet snel stuk maar als er net iets fout gaat heb je gelijk een probleem. Met een moderne “gelaagde” ruit heb je op zo’n moment slechts een sterretje in de ruit wat gemakkelijk gerepareerd kan worden en ook nog door je verzekering betaald wordt. Bovendien kun je gewoon verder rijden zonder er last van te hebben.
Het is bovendien eigenlijk een investering in passieve veiligheid die je pas weet te waarderen als je ze niet hebt en met een kapotte geharde ruit geconfronteerd wordt! Het wisselen van een ruit is een leuk klusje waarvoor geen speciaal gereedschap nodig is en wat je met een beetje handigheid zelf kunt doen.

Thuisgekomen heb ik dus meteen contact gezocht met een glasbedrijf en kwam toevalligerwijs bij een bedrijf waarvan de eigenaar zelf klassieke auto’s heeft en restaureert. De pijnpunten waren meteen duidelijk en wij besloten e.e.a. uit te zoeken.
Het gevolg van dit verhaal is dat het HY Team dit heeft opgepikt en moderne, veilige gelaagde voorruiten voor onze HY gaat aanbieden

Het magazijn gaat dit doen op dezelfde wijze zoals eerder met isolatiepakketten en velgen is gebeurd. Bij bestelling van een redelijk aantal komt de prijs op €125,- per ruit. De nieuwe gelaagde ruit past exact in het normale rubberprofiel.

Wilt u ook zo’n veilige en moderne voorruit?
Mail dan en boek een aanbetaling van €50,- op rekening 599614 (IBAN NL68INGB0000599614)  t.n.v. Magazijn Citroen HY-Team onder vermelding van "gelaagde voorruit".
Zodra voldoende reacties binnen zijn via de site en het TUB-journaal, zal het HY Team de benodigde ruiten laten maken

 

Ingezonden:

"De nieuwe gelaagde voorruit is geplaatst! Na de oude ruit verwijderd te hebben vond ik toch wat gaatjes aan de onderkant. Roest verwijderd en gaatjes dicht gelast. Je wilt het niet te warm stoken dus rustig aan, dan krijg je geen plaatvervorming, maar je bent wel even bezig.

Toen alles gelakt was de nieuwe ruit geplaatst. Wij hebben dit met zijn 3en gedaan: 2 man buiten, links en rechts, en een man binnen. De raamsponning goed ingesmeerd met vaseline en ook de binnenkant van het buitenrubber. Met het touwtje van onder naar boven. Als je door de onderste bochten bent gegaan de ruit goed naar beneden drukken en het buiten rubber goed over het raam profiel geleiden. Van buiten licht aangedrukt houden en dan beetje bij beetje links en rechts het touwtje naar binnen trekken. Zodra je door de bovenbochten bent valt het rubber al helemaal in de sponning. Nu de bovenkant nog. Dit gaat best wel zwaar maar het lukt wel. Als laatste het rubber nakloppen (niet op de ruit!!). Het rubber gaat zich mooi zetten en de klus is geklaard. Het lijkt veel werk maar op deze manier was de ruit plaatsen een half uurtje werk."

Door Wim Dekker