Citroën HY Team Holland

Een team waar HY niet zonder kan

index.php?option=com_content&view=article&id=45

Binnenkort:

facebook

Route Magazijn

Pastoor Boelensstraat 5A 5384 GR Heesch

Museum en tijdschrift over Flaminio Bertoni

 

Het is vooral aan Leonardo Bertoni te danken dat zijn beroemde vader eindelijk erkenning heeft gekregen in zijn woonplaats Varese. Er is een museum dat de moeite van het bezoeken waard is. Een tussenstop is zeker een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het design en de geschiedenis van Citroën. Varese is als stad ook zeker de moeite van een bezoek waard.

 

Wist u dat er ook een Italiaans-Frans tijdschrift is, genaamd "Flaminio Bertoni"? Uitgebracht in de Italiaanse provincie Varese door de "Associazione Internazionale Flaminio Bertoni”.
Het verschijnt drie keer per jaar, in een oplage van 1.300 exemplaren en is rijk geïllustreerd met details en nieuws uit het leven en werk van deze vormgever en technisch getalenteerde ontwerper uit de vorige eeuw.
Uitgever Gianni Perotti wordt in belangrijke mate gesteund door hoofdredacteur Leonardo Bertoni, de nog levende zoon van Flaminio Bertoni.

 

Het huidige nummer (september-december 2010) van het tijdschrift omvat onder andere ongepubliceerde memoires van Robert Opron (ontwerper van de GS, de Dyane, de SM en de CX), een blik op de nieuwe tentoonstellingen in het Museum Bertoni in Varese en Walter Brugnotti schrijft over de Bertoni-tentoonstelling bij het Lago d'Iseo.
Tevens een rijverslag over 450 kilometer in een Traction Avant 11B, reclame uit de tijd van Bertoni, nieuws uit Thenay over 40 jaar GS en SM en aankondigingen van tentoonstellingen.

Het volgende nummer zal verdere details onthullen over de werken van Henri Dargent, de man wiens eerste taak het ontwerp van de Ami was.

Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Bertoni en Citroën is het mogelijk een abonnement te nemen. Een jaarabonnement kost € 40.00


Associazione Internazionale Flaminio Bertoni


Banque Popolare di Sondrio
5 place Monte Grappa
Varese, Italia
IBAN: IT 78 A056 9610 8000 0000 9009 X48
BIC: POSOIT22

 

Het is ook mogelijk om in het bezit te komen van reproducties van schetsen van Flaminio Bertoni, neem dan contact op met:

 

 Museo Flaminio Bertoni


Via Valverde 2
21100 Varese
ITALIË e-mail:  http://expo-bertoni.com

 

 

FLAMINIO BERTONI (1903-1964)

Sculpteur –Peintre – Styliste