Citroën HY Team Holland

Een team waar HY niet zonder kan

index.php?option=com_content&view=article&id=45

Binnenkort:

05 feb 2022
magazijn gesloten
19 feb 2022
magazijn gesloten
19 mrt 2022
09:30AM - 04:00PM
A-Markt

facebook

Route Magazijn

Pastoor Boelensstraat 5A 5384 GR Heesch

HY en ik, augustus 2011Wie ben je en hoe is je liefde voor Citroën (en de HY in het bijzonder) ontstaan?
 Wij zijn de familie Van Hövell uit Heesch: Ruud, Yvonne, Daan, Martijn en Simone.
 Ruud en ik hebben, toen we jong waren, allebei eend gereden en wilden eigenlijk al toen we net samenwoonden een HY, maar toen konden we dat helaas nog niet betalen. We zijn toen al wel eens naar treffens geweest om rond te kijken en uiteindelijk zijn we in juni 1997 bij een HY gaan kijken die in Den Bosch stond.

Hoe en waar hebben jij en HY elkaar ontmoet?
Die HY waar we naar zijn wezen kijken bleek opeens te zijn verkocht, maar tot onze verbazing en vreugde kwam 'ie een jaartje later weer te koop omdat de nieuwe eigenaren gingen emigreren. Toen hebben we de knoop doorgehakt en kwam Otje in ons leven! Dat was dus in december 1998.

Was het liefde op het eerste gezicht?
 Zeker wel, maar uiteindelijk werd het dus op het 2e gezicht……

Viel je op de buiten- of de binnenkant?
Eigenlijk allebei wel. Onze kinderen waren toen nog best klein en dol op de serie Otje. Onze Otje leek echt als 2 druppels water op het busje uit de TV-serie, dus dat was leuk. En de binnenkant was eigenlijk prima ingericht waardoor we die alleen een likje verf hebben gegeven.
Leuk is trouwens dat we een keer in het bloemencorso in Vollenhoven hebben meegereden waarbij de serie Otje werd uitgebeeld, ik als Tos de kok achter het stuur en Martijn en Simone als figuren uit de serie er achter aan!

Wat weet je over hem?
 Toen ik de bus heb overgeschilderd en aan het schuren was, kwam er een logo te voorschijn van de gemeente Veldhoven, waar 'ie dus blijkbaar dienst had gedaan bij de gemeentewerf. Verder weten we niet zoveel van deze bus. We weten meer van onze volgende bus (inmiddels is Otje van onze zoon Daan), we hebben sinds maart 2006 namelijk de oude Trovje, zeer wel bekend
(ook wel als Plofje) bij de meeste oud-gedienden van het HY-team. Daarvan weten we de hele historie omdat we bij de bus het boekje kregen waarin Anda en Wil, de vorige eigenaren, reizen die ze hebben gemaakt bijgehouden hebben. Echt een uniek document! Zij hebben de bus nieuw gekocht en in laten richten als camper.
 
Heb je veel aan hem moeten veranderen (of wat zou je willen veranderen)?
Toen we Otje net hadden moest er toch wel heel wat aan gelast worden. Toen ook nog eens de koppakking vervangen moest worden en we op zo’n grote gele auto naar huis moesten, hadden we de moed bijna opgegeven en Otje weer weg gedaan. Gelukkig hebben Albert en Marietje (Hetterscheid; medewerker magazijn, red.) ons toen met raad en daad bijgestaan.
Inmiddels heeft Daan ook nog wat veranderd: een ander kleurtje aan de binnenkant en watM2E-outdoor-gerei aan de buitenkant.
Aan onze bus (die eigenlijk nog geen echte naam heeft), hebben we nog niet veel veranderd, maar ooit willen we de binnenkant misschien toch wel gaan herinrichten, zeker nu we toch nog maar met zijn tweeën weggaan. Wel heb ik al prachtige stoelhoezen met keien gekregen van Bram, in die stijl wil ik de rest ook een beetje gaan aanpassen en eindelijk het oventje inbouwen. Heel hard nodig is eigenlijk de raamrubbers van de voorportieren vervangen en ook zou ik wel een andere achterklep willen met een klein raampje.
Wat doen jullie in je vrije tijd? We proberen wel zoveel mogelijk naar treffens te gaan, maar door het werk van Ruud lukt dat niet altijd helaas. Ruud is inmiddels meer van de Citroëns dan van de Dafjes, hij heeft naast een aantal Dafjes een Ami break en ik een eend, maar ook daar valt altijd wel wat aan te doen. Verder hebben we thuis ook altijd wel iets te klussen (of op te ruimen!) en besteed ik veel tijd aan m’n IJslandse paard.
Is jullie relatie blijvend?
Wat mij betreft zeker, al merk ik dat Ruud het een beetje gehad heeft met oude auto’s……maar hopelijk trekt dat wel weer bij! En anders vraag ik gewoon of ik Otje nog eens een keertje mee mag
nemen….Aan onze huidige bus (die eigenlijk nog geen echte naam heeft) hebben we nog niet veel veranderd, maar ooit willen we de binnenkant misschien toch wel gaan herinrichten, zeker nu we toch nog maar met zijn tweeën weggaan. Inmiddels heb ik alvast prachtige stoelhoezen met keienprint gekregen van Bram (deelnemer HY Team, red.). In die stijl wil ik de rest ook een beetje gaan aanpassen en dan nog eindelijk het oventje inbouwen. Heel hard nodig is eigenlijk het vervangen van de raamrubbers van de voorportieren en ook zou ik wel een andere achterklep willen met een klein raampje.

 
Wat doen jullie in je vrije tijd?
We proberen wel zoveel mogelijk naar meetings te gaan, maar door het werk van Ruud lukt dat niet altijd helaas. Ruud is inmiddels meer van de Citroëns dan van de Dafjes voorheen: hij heeft naast een aantal Dafjes een Ami break en ik een eend. Ook daar valt altijd wel wat aan te doen. Verder hebben we thuis ook altijd wel iets te klussen (of op te ruimen!) en besteed ik veel tijd aan m’n IJslandse paard.

Is jullie relatie blijvend?
Wat mij betreft zeker, al merk ik dat Ruud het een beetje gehad heeft met oude auto’s……maar hopelijk trekt dat wel weer bij! En anders vraag ik gewoon of ik Otje nog eens een keertje mee mag nemen….

Hoe ziet je ideale HY eruit?
Voor ons is dat toch wel de gewone standaard versie, maar ik vind die echte oude versie met ronde spatborden en een spijltje in de voorruit toch ook wel helemaal geweldig!

Wie zou je hierna het hemd van het lHYf willen vragen?
Cor en Anja Paalvast