Citroën HY Team Holland

Een team waar HY niet zonder kan

index.php?option=com_content&view=article&id=45

Binnenkort:

Geen evenementen

facebook

Route Magazijn

Pastoor Boelensstraat 5A 5384 GR Heesch

HY en ik, juni 2014

 

Wie ben je en hoe is je liefde voor Citroën (en de HY in het bijzonder) ontstaan?
Ik ben Henk Wijnen getrouwd met Nicoline en we wonen samen in Losser. De liefde voor de Citroen begon toen ik via een kameraad een Citroen GS Break (ongeveer 1976) over heb genomen. Na deze is er nog een tweede GS gekomen en daarna duurde het een tijdje voordat er een BX en later een CX 2500GTI was. De opvolger hiervan was de XM 3.0 V6 waarvan er twee zijn geweest en nu een 

20130626 185401

C5 V6 voor de grote afstanden en een C1 voor de kleinere . Natuurlijk wel eens wezen kijken naar een Citroen HY, die vooral op de Citromobile te bekijken waren, maar wegens plaatsgebrek niet aangeschaft. Soms zit het mee en na een verhuizing hadden we iets meer ruimte en inmiddels staan er twee HY’s.


Hoe en waar hebben jij en HY elkaar ontmoet?

Familie van ons verhuisde naar Donkerbroek en toen we er op bezoek waren bleek er een Citroen HY warempel in Donkerbroek te koop via marktplaats. Na een belletje hebben we de Citroen HY bekeken, een proefrit gemaakt en besloten om over te gaan tot koop.


Was het liefde op het eerste gezicht?
Het model sprak me wel aan, maar de eenvoud nog meer. De vrijheid die de HY geeft is gewoon lekker.

20130625 191147

 

Viel je op de buiten- of de binnenkant?
De buitenkant valt direct op, een beetje eigenwijs en dat is wel iets waar je op kunt vallen. Hoewel de binnenkant ook veel voordelen heeft, is tijdens de vakanties wel naar voren gekomen (bijvoorbeeld wanneer de kinderen verhuizen en grote spullen hebben).

 

Wat weet je over hem?

Onze Citroen HY komt dus uit Donkerbroek en verder weet ik weinig.

 

Heb je veel aan hem moeten veranderen (of wat zou je willen veranderen)?
Qua veranderen is er niet veel gedaan, de basis was goed. Een driehoekje erin gelast en verder is het de bedoeling dat 

2014-04-20 17.19.35

we het zo maken dat de HY betrouwbaar wordt. Zwaardere dynamo, 123 ontsteking, maar eigenlijk zijn we een kleine 10.000 km verder zonder noemenswaardige dingen en HY doet het nog prima. Misschien nog een gasinstallatie, maar dat wordt na het 40ste jaar. Verder zat er een joekel van een campertent bij, maar die nemen we nooit mee. In plaats daarvan hebben we een luifel gekocht die zowel voor de zon als de regen uitstekend functioneert. Een zonnepaneel hebben we ook aangeschaft, zodat we de accu op den duur niet leegtrekken wanneer we langer dan een paar dagen in de


Wat doen jullie in je vrije tijd?
 
bushbush staan. En... een buitendouche!

Omdat onze weekenden niet vaak samenvallen is het sporadisch dat we de weekenden op pad gaan met de Citroen HY. Het zijn vooral de 4 zomerweken dat we door Frankrijk rondrijden: de tijd om volop te genieten van de HY. Meestal via de France Passion organisatie waarbij de overnachtingen 2013-07-06 11.59.25gratis zijn en je de kans hebt om meer te weten te komen over b.v. het boerenbedrijf (wijn, saffraan, appel, cognac, ect.).
En sinds kort help ik mijn dochter met de 2cv die we samen gekocht hebben.

Is jullie relatie blijvend?
Wanneer er geen gekke dingen veranderen blijven we bij elkander en hopen we nog veel te genieten van onze Citroen HY.


Hoe ziet je ideale HY eruit?
Tja, hoe ziet de ideale eruit? Voor ons simpel maar werkend, ook wanneer er slecht weer op komst is. En door de geringe afmetingen kunnen we de Citroen HY overal neerzetten. Klein blijkt dus fijn.

 

 

2014-06-10