Citroën HY Team Holland

Een team waar HY niet zonder kan

index.php?option=com_content&view=article&id=45

Binnenkort:

Geen evenementen

facebook

Route Magazijn

Pastoor Boelensstraat 5A 5384 GR Heesch

Verslag deelnemersdag 2014

Het team blijkt nog steeds keurig te draaien. De cijfers zien er mooi uit en in het magazijn zijn de ontwikkelingen in volle gang. Het is er druk en er worden nog steeds nieuwe onderdelen voor de bus vervaardigd die gretig aftrek vinden.

Van de informatietelefoon wordt nog altijd dankbaar gebruik gemaakt en, op één pechgeval van afgelopen zomer na waar alles fout leek te gaan, vele mensen kunnen na een telefoontje met het team weer veilig de weg op.


We hebben een paar prachtige meetings mogen beleven in Oene, Bergeijk en Schagen en mogen, met het vertrek van meetingcoördinator Dré de Rooy, waarschijnlijk weer een vervanger verwelkomen. Helaas was deze op deze zondag verhinderd. Wordt vervolgd.

Overigens stelt ook de secretaris zijn functie ter beschikking na zes jaar. Teun van Baaren legt zijn functie neer zodra iemand zich aan dient als opvolger.

 

Peter Gerbrands, onze redacteur, legde uit hoe de TUB-journaals tot stand waren gekomen en vertelde over de miscommunicatie met de drukker. Er is kleur ingevoerd op verschillende pagina's in het TUB-journaal maar het aantal pagina's in kleur, en daarmee ook de kosten ervan, zijn door een misverstand eenmalig te hoog uitgevallen.

Onze Duitse HY-vrienden waren er ook weer om een meeting aan te kondigen. Van 26 tm 28 september zijn we weer welkom in Münster. Informatie over deze meeting volgt.

Er was een spreker van Citroën Contact die onder andere kon verwijzen naar een evenementenlijst van alle gezamelijke Citroënclubs. Deze lijst is te vinden op de site van Citroën Contact.

Cindy, de webmaster,vertelde over de nieuwe Facebookpagina en de spam-lawine die ons treft. Men is druk doende een lek in de site te vinden waardoor we een eind kunnen maken aan indringers van buitenaf.


Alof Huizing kon berichten dat het programma voor de komende jubileummeeting zo goed als vast staat. Het evenement wordt groots aangepakt en samen met de dorpelingen georganiseerd en gevierd. Elders op deze site staat de uitgebreide aankondiging.


Er was veel betrokkenheid vanuit de zaal dit jaar, erg fijn. Zo werden vragen gesteld over de brandveiligheid en brandverzekering in het magazijn, er werden tips gegeven omtrent hetzelfde onderwerp.

 

Ook dit jaar weer een VRIJWILLIGER VAN HET JAAR natuurlijk en deze keer werd het predikaat uitgereikt aan Frans Gabriel. Frans is onmisbaar in het magazijn met zijn oneindige kennis van de techniek en mede dankzij hem kunnen we regelmatig nieuwe onderdelen aanbieden. Hij is vaak het brein achter het ontwikkelen daarvan.


Tijdens de rondvraag werd nog een mailwisseling aangehaald met  een deelnemer. Deze meneer kwam voorheen naar meetings en stoort zich aan het feit dat elke equipe hetzelfde bedrag betaalt tijdens een meeting, los van het aantal personen.

Het bestuur deed openheid van zaken over de gedachten achter deze beslissing en kreeg bijval vanuit de zaal.
 

Ben Boortman nodigde tijdens de rondvraag iedereen uit om aansluitend in het magazijn te komen kijken naar zijn nieuwe onderdelen in polyester: plaatwerk maar bijvoorbeeld ook een kraalscharnier.

Verder zit hij in de werkgroep Cultureel Erfgoed van de FEHAC. Hij kon melden dat door het VROM voor het eerst " mobiel cultureel erfgoed" is toegevoegd aan de lijst van erfgoed. Een belangrijke ontwikkeling die helpt bij te dragen aan het behoud van onder andere de HY.

Iemand uit de zaal deed het verzoek op de nieuwe rolhoezen een het oude chevron te laten drukken en het magazijn gaat daarmee aan de slag.

Ten slotte waren er nog tips ten aanzien van de nieuwe belastingmaatregel.
 

*  *   *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *


Een mooie afsluiter kwam van Rein Brugman. Rein had op papier zijn dank uitgesproken naar het bestuur  toe, dat het team weer gezond en met een positieve uitstraling de toekomst in gaat.

Een welgemeend applaus sloot de jaarvergadering af waarna we naar het magazijn togen voor een lunch. Daar was de mogelijkheid om onderdelen te kopen, advies te vragen, de onderdelen van Ben Boortman te bekijken en te luisteren en kijken naar een demo over een middel tegen hardnekkige roest.