Citroën HY Team Holland

Een team waar HY niet zonder kan

index.php?option=com_content&view=article&id=45

Binnenkort:

Geen evenementen

facebook

Route Magazijn

Pastoor Boelensstraat 5A 5384 GR Heesch

Verslag Pinkstermeeting Oene 2013

  Altijd weer heerlijk om in het HY'tje te rijden: starten en vertrekken = vakantiegevoel en genieten!!!!, Lekker tuffend richting Zwollle, in Heerde boodschappen doen voor het weekend en langs mooie weggetjes naar Oene. Daar stond al een aantal HY’s in een pasgemaaid weiland. Bus geïnstalleerd, stoelen buiten, tafel erbij, flesje wijn open, wat wil je nog meerHanden schudden en kussen met oude bekenden en wetenswaardigheden over de bussen uitwisselen. Patatjes en kroketten van Manfriet, koffie in de tent, kampvuur en zo kom je de avond wel door.
’s Morgens gewekt door blatende schapen, die ik ’s avonds niet hoefde te tellen om in slaap te komen. Er arriveerden die zaterdag nog meer bussen en geleidelijk aan stond het weiland aan alle randen vol met een kleurrijk palet aan HY’s. De rommelmarkt kwam los en er viel heel wat te zien.

Ondertussen kreeg Cindy koude voeten in het natte gras en hoorden we dat er vlakbij een winkel zou zijn waar ze regenlaarzen verkochten. Dus samen met haar, Mira en Corina richting de regenlaarzen-winkel. Een kleine kilometer verder sloeg de verbazing toe: een shopping hall in Oene. Mode voor dames, heren en kinderen op 3 etages. Dat verwachtte ik daar niet. Gekleed in joggingbroek en met 3 centimeter nat gras onder de bergschoenen naar binnen. Genoeg te zien en het leverde Cindy prachtige genopte laarzen op en het hele weekend warme voeten.
Op de meeting was het beschilderen van t-shirts en wijnglazen begonnen. Een heel karwei om dat er netjes op te krijgen, geduldwerk. Alof en Dré fietsten naar Epe om daar de rommelmarkt te bezoeken en met van alles terug te keren. En nog steeds geen regen, terwijl de voorspelling was: regen en misschien onweer. Wel wat fris maar de kantine bij de zorgboerderij bracht uitkomst en veel vrouwen hebben daar lekker warm naar het songfestival gekeken met onze Anouk die 9e werd. De rest zat bij het kampvuur en zo werd het weer een latertje.


Zondagmorgen na weer een nacht heerlijk slapen gingen we onder leiding van Ingrid eetbaar onkruid zoeken waarvan we daarna lekkere dingen hebben gemaakt. Ongelofelijk wat er veel eetbare dingen zijn te vinden in weiland en berm. Met paardenbloemen, distels, klaver, madeliefjes, look zonder look, bramenblad en nog veel meer hebben we in de keuken van de zorgboerderij na uitgebreide uitleg van Ingrid een heerlijke lunch gemaakt. Soep, omelet, salade, brownies. Waarin alle (on) kruiden die we geplukt hadden waren verwerkt. Ontzettend leuk en lekker, we kregen informatie mee van Ingrid die ons later ook nog een mailtje stuurde hierover.
 Ondertussen stonden  Pim en Dick, onze oenologen ( let op de woordspeling) al klaar om te starten met de wijnproeverij. We kregen heel wat informatie en nog veel meer wijn voor de kiezen. Sommige wijnen waren heerlijk, andere minder. Maar naarmate de proeverij vorderde werd het vooral heel gezellig.

Buiten stond de kookpot van Pim al heel wat uurtjes boven het vuur en dat resulteerde tegen 18.00 uur in een heerlijke boeuf bourgignon die we gezamenlijk heerlijk hebben opgegeten. Het kampvuur werd in de avond weer lekker opgestookt en het was ouderwets gezellig en knus.


Maandagmorgen als afsluiting een gezamenlijk ontbijt, luxe verzorgd met diverse soorten brood, kaas, vlees, glaasje jus en een heerlijk eitje, waar vind je tegenwoordig nog  zo’n verzorgd weekend voor de som van 25 euro????????


De kinderen hadden ook een prachtig weekend: voetballen op het weiland, springen op het luchtkussen maar nog mooier: met boer Zwier de koeien van het land halen en naar de melkstal brengen om ze te melken. Dat was een belevenis.


Maar aan alles komt een eind, ook aan deze meeting. Organisatoren, van harte bedankt voor deze prachtige meeting, geen waterhoos gezien en heerlijk genotenHulde!!!!!!!!!!Overigens toen we thuis kwamen hebben we dubbel genoten. We bekeken de dvd van de  2e internationale  HY meeting van vorig jaar augustus in ZeewoldeWat een mooie impressie van deze geweldige meeting. Een aanrader voor iedereen om te zien!!!


En zo was ons eerste kampeeravontuur met de HY al weer voorbij.  We hebben de smaak te pakken, gaan naar de meeting in Schagen en daarna de wereldmeeting in Spanje en wie weet volgend jaar zelf weer een meeting organiseren in Drenthe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Onze gele HY is er klaar voor.
 

Tot  HY weerziens,
 Hanneke Huizing