Citroën HY Team Holland

Een team waar HY niet zonder kan

index.php?option=com_content&view=article&id=45

Binnenkort:

Geen evenementen

facebook

Route Magazijn

Pastoor Boelensstraat 5A 5384 GR Heesch

Koud Paasweekend, tóch jeugdsurvival!

{jcomments off}Alvast een kort verslag van echte bikkels in de Ardennen


"Hallo allemaal,
 

De survival was ondanks de kou een groot succesOntberingen speelden ons parten maar we hebben het weer overleefd: sneeuwijs, en dag/nachtvorsten zijn bedwongen in onze bivaktenten. De warmte werd gezocht bij een knapperig houtvuur waar we ook op kookten en we hadden extra dekens waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.
In de zon was het overdag heerlijk. Maar als deze weg was ging de temperatuur hard onderuit. Toch hebben we de klettersteigwand met touwbruggen-abseil bedwongen in de zon, speleologie gedaan in het donker en een kanotocht op de Ourthe met catamaran-kano's (voor de veiligheidgedaan met lichte sneeuw. Daarnaast allerlei kookwerk op branders en houtvuur om brandstof te hebben voor de kou, en alle maaltijden.
 Het programma voor de laatste avond kon door de weersinvloeden niet doorgaan: wind en vorst tegelijk en de kids waren al koud van de kanotocht (ondanks de 3 kilometer lopen daar achteraan) Daarom gingen we als alternatief warmte halen in de kantine.
 Zowel de website als het tubjournaal krijgen van diverse kinderen nog een geschreven verslag van de survival 2013, dat is ons door ze beloofd, dus wordt vervolgd!

 Groetjes namens het survival team 2013!

Thomas Boomkens, Maaike Vonk, Marjoke en Pim Overwater, Gerrit Jan Noorman, Daan Hövell enJoost Hogerheide