Citroën HY Team Holland

Een team waar HY niet zonder kan

index.php?option=com_content&view=article&id=45

Binnenkort:

Geen evenementen

facebook

Route Magazijn

Pastoor Boelensstraat 5A 5384 GR Heesch

Verslag Pinksterweekend Meerssen 2012

{jcomments off}Meerssen, Pinksteren 2012

Het stond al maanden vast op onze kalender: een HY-meeting in zo’n beetje het Zuidelijkste puntje van Limburg. En in tegenstelling tot twee jaar geleden werden er nu zonovergoten dagen voorspeld!

De organisatie was opnieuw in handen van de zes Limburgers die het in 2010 tot in de puntjes verzorgden. En 32 bussen met hun eigenaren hadden hun weg naar Meerssen gevonden.

Het bekende terrein, prachtige omgeving, elke avond een avondwandeling naar de mooiste plekjes in het Geuldal voor wie wilde, een roofvogelshow op het terrein met daarbij voor de kinderen een quiz en de mogelijkheid om met zo’n prachtige vogel op de foto te gaan.
Natuurlijk was er het bekende technisch uurtje, kampvuur ’s avonds en kofferbakverkoop. Maar ook een mergelworkshop door Werner Kreutzer, waarbij iedereen een blok mergel tot de beschikking kreeg en er de mooiste creaties van mocht maken. Er waren mallen waarmee je een HY kon maken (of het neusje er van), en er was gereedschap in overvloed: zagen, gutsen, vijlen en raspen in alle vormen en maten…
Onder de stralende zon werd er ijverig gewerkt. Wat een leuke sfeer!
Werner zelf bleek een ware kunstenaar: ’s middags werkte hij zelf aan een prachtig beeld van zo’n 60 cm hoog dat een Franse bergweg voorstelde met een HY onderweg naar zonnige oorden. Werkelijk adembenemend mooi en onder leiding van Jacques werd het beeld spontaan geveild onder alle aanwezigen, waarbij de opbrengst is gegaan naar Alpe d’huZES, de bekende fietstocht die in het teken staat van kankerbestrijding. John en Siska Nieuwenhuizen waren uiteindelijk de gelukkigen.
Verder werd door Frans Braun, eigenaar van de Limburgse Rode Kruis-HY een cursus AED en hartreanimatie gegeven. Heel interessant!

Op de laatste ochtend werd ons allen een ontbijt aangeboden, waarbij een slotwoord werd gesproken door onze voorzitter en hij nog even de vrijwilliger van het jaar in het zonnetje zette: Dré de Rooij. Hij nam dankbaar een mooie fles wijn en een oorkonde in ontvangst.


Wij hebben met volle teugen genoten van dit heerlijke weekend! De Limburgse vlaai, de gedetailleerde verzorging (tot bewegwijzering in de vorm van een HY aan toe!!), het gezamenlijke Chinees eten aan de lange tafel in de avondzon, de ongedwongen sfeer onderling, het schminken van de kinderen….. Het was wèèr voor herhaling vatbaar!


Jacques en Karin Smeets,
Fons en Marianne Dijkstra en
Peter en Titia Gerbrands,
 
Hartelijk bedankt voor een heerlijk Pinksterweekend!!!