Citroën HY Team Holland

Een team waar HY niet zonder kan

index.php?option=com_content&view=article&id=45

Binnenkort:

facebook

Route Magazijn

Pastoor Boelensstraat 5A 5384 GR Heesch

Paasmeeting in Oene

{jcomments off} 

Het HY treffen met de paasdagen ligt alweer achter ons .
Het is geweldig om op , in en rondom de zorgboerderij in Oene te mogen verblijven . De eigenaar van het bedrijf , Zwier , zien we steeds rondlopen en allerlei vragen beantwoorden .
Zo maar ineens loopt hij daar en een minuut later is er een groot springkussen opgeblazen .......
Ook hebben kinderen kunnen zien hoe een kalfje geboren wordt ; wàt een lentegevoel .
Michelle heeft trouwens ook nog geholpen om een kalfje ter wereld te brengen .foto 4
Vanuit onze HY keken we op een weiland met schapen en lammetjes ,met daarachter een mooie boerderij . Toen we aan kwamen rijden stond er een ooievaar op haar nest en nog mooier was het toen de vogel s'avonds over ons terreintje vloog .
We waren nog op tijd om de survivaljeugd te zien vertrekken , dan lopen ze daar , zwaar beladen met rugzakken steeds verder en verder de weilanden in . Met de begeleiders . Petje af .
Koffie en thee stond steeds klaar in het gezellige huisje , waar een heerlijk kacheltje stond te branden . Want koud is het zeker geweest ...... Op eerste paasdag stond het ijs op de voorruit
van ons HEIKE . s'Avonds een prachtige volle maan aan een heldere hemel .
Dat zien we dan zo mooi vanùit de bus . Dat maakt kamperen zo heerlijk . 

foto 2 hys

Alhoewel........ de bus wilde s'morgens niet starten , maar Harry had t bijna voor elkaar door te slingeren en ja hoor , als Dré een auto met trekkabel gaat halen , zit Harry achter het stuur en de bus start !!!!
Dus weer wat geleerd Jac , met deze paaskou nièt starten op gas . Maar met de hartverwarmende hulp kan onze dag niet meer stuk natuurlijk .
Omdat we naar een jarige kleinzoon in Lochem gingen , hebben we het knutselen èn het technisch uurtje moeten missen .
Wèl hadden we kaartjes voor het eten op de paaszaterdag gekocht .( nou ja , 2.50 noemen we geen kopen :-) Geweldig was dat , drie HY-bussen komen met vleesgerechten , ( Man)frieten en gezonde zelfgemaakte salades plus nog ijs toe . En dat allemaal ineen feestelijk zonnetje .

foto 3

Er was goede bewaking trouwens : steeds liep er een soort beveiliger rond met een donkere, anonieme bril. Mèt een prachtige sledehond .

Op eerste paasdag is er een groot paasvuur in Welsum.
We gaan er wandelend naar toe . Sommige slimmeriken pakken de fiets .( "bric à brac"Ben en Jac). Het vuur zien we al snel in de open vlakte , maar toch nog drie km te gaan !
Onderweg mijmeren we over hoe de traditie zou zijn ontstaan : snoeihout wat opgebrand wordt .....nieuwe lente door het opruimen van de geesten van de winter...het licht van Pasen .....
wèg met de winterse donkerte . Wat we zeker weten is dat het paasvuur een echt dorpsgebeuren en een waar feest is !!! We ruiken niet alleen de heel hoge en grote opstapeling van takken ,maar vooral de hamburgers en het bier natuurlijk.
Door de harde muziek ( stamp- stamp) èn nog een hoempa - bandje zijn er geen gezellige knapperig- knisperende geluiden te horen . Dat vinden wìj dan weer jammer !
Maar dat horen we bij thuiskomst in het proathuisje van Zwier .... De ouderwetse potkachel met wijn , bier , nootjes en lekkere stinkkaas . Gezellig kletsen dus !

Op tweede paasdag maken we een mooie traditie mee: de hele buurt komt bij Zwier ontbijten .
Wat gezellig !!
We gaan opruimen en vertrekken naar een ijsboerderij om onze survivals te verwelkomen èn om een lied te gaan zingen voor ons aller PIM , die al 25 jaar de tochten met de HY- jeugd organiseert ! Hij krijgt een ware trofee .( in de vorm van een stuk hout met tekst ;-) en nog wat versieringen omgehangen .
Samen met de andere vrijwilligers wordt PIM in het zonnetje gezet .

Dank aan alle organisatoren van deze Paas- HY-treffen .

 

Maria Schollaardt

Verslag deelnemersdag 2014

{jcomments off}

Overweldigend was de opkomst op de deelnemersdag van dit jaar: 13 april j.l. We werden welkom geheten in Cultureel centrum De Pas in Heesch, alwaar het bestuur verslag deed van het afgelopen jaar.


 

Lees meer...

Fotoverslag meeting Bergeijk

{jcomments off}Zoals onze zoon zei: "Mam, hier wil ik volgend jaar wel wéér heen!" (Cindy van Baaren)

*  *  *  *  *  *  *  *  *
Of via de mail: "Hier nog even wat foto's en een reactie over de meeting, wij vonden het gewoon een fantastisch weekend, mooie locatie, heerlijke sfeer en prachtig weer. 

Organisatie: bedankt!!!"

Groetjes Klaasje & Gerlof Vennema, Emmen
 ""

Lees meer...

Verslag voorzomer-meeting Schagen

Tussen de stolpboerderijen in Noord-Holland 


 


 


 


 

Het kampeerseizoen luiden we jaarlijks in met de deelnemersdag. Het nieuwe jaar met de oliebollenzaterdag in het magazijn. En met deze meeting zou er maar zo eens een nieuwe traditie geboren kunnen zijn: het inluiden van de zomer!

Lees meer...